Cele mai simpatice gadget-uri auto pentru 2021.

Noi sperăm că toată nebunia pandemică se va termina până la începutul verii. Și dacă se va întâmpla așa – fie-ne gura aurită – înseamnă că trebuie să începem deja pregătirile pentru plimbare. Să ne pregătim atât noi cât și mașinile noastre.

Azi v-am pregătit o listă cu câteva gadget-uri ingenioase care s-ar putea dovedi utile și plăcute în călătoriile pe care le veți face în lunile calde ale lui 2021.

Cobra RAD 480i. Detectorul de dușmani.

radar

Radarele evoluează și e firesc ca și detectoarele de radar să țină pasul cu ele. Cei de la Cobra fac acest lucru în stil mare prin noua RAD. Modelul 480i despre care vorbim aici este o combinație între un detector și un Waze. 480i nu doar că detectează frecvențele radarelor și razele laser, dar se conectează prin aplicația iRadar la o bază de date în care toți utilizatorii încarcă informații despre trafic. Anual, baza de date primește și distribuie peste o sută de milioane de alerte.

Dispozitivul are un filtru special pentru a elimina alarmele false și un sistem de procesare a alertelor pentru toate frecvențele radar. Costă 150 de dolari americani , adică vreo 4-5 puncte de amendă, și poate fi comandat pe site-ul Cobra.

Disclaimer: RCA.ro nu încurajează depășirea vitezei legale.

 

Lanmodo Vast. Cameră cu vedere pe timp de noapte.

tv

Un ajutor extrem de util pentru cei care conduc noaptea pe șosele neiluminate (nu batem niciun apropo la infrastructura din România) vine de la Lanmodo, care oferă un sistem de camere cu night vision. Nu e vorba despre camere cu infraroșii, ca la pușcașii marini sau trupele antitero, ci de camere optice cu senzor CMOS capabile să extragă maximum de lumină din mediul înconjurător și să proceseze capturile în timp real, pentru a oferi șoferului o imagine mai bună decât îi oferă ochii proprii.

Aplicația instalată pe dispozitiv detectează și eventualele pericole, cum ar fi animalele sau obstacolele neprevăzute. În plus, Lanmodo Vast înregistrează 24 de ore de acțiune în trafic sau în parcare, funcționând și ca un paznic pentru mașină. Prețurile pornesc de la 369 USD pentru modelul cu cameră frontală și ajung la 439 USD pentru cele care au și cameră în spate. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Lanmodo.

 

Hitchfire Forge. Grătar la coada calului.

gratar 1

Nici o ieșire la iarbă verde nu e completă fără niște mici și cefe de porc fripte bine pe grătar. Dar ca să vă întoarceți acasă doar cu bucuria, nu și cu mirosul de arsură, cei de la Hitchfire au găsit o soluție ingenioasă: un grătar complet funcțional care se atașează pe exteriorul mașinii.

gratar2

Hitchfire Forge 15 oferă o suprafață de gătire de o jumătate de metru pătrat, suficient ca să hrăniți o echipă de handbal. Nu ocupă loc în portbagaj, nu blochează portbagajul și poate fi folosit fără să-l dați jos de pe mașină. Îl culisați, deschideți capacul și vă apucați de treabă. Iar când ați terminat distracția, îl închideți, îl împingeți la locul lui și plecați acasă. Costă 449 USD, dar, vorba reclamei, bucuria de a frige mititei la botul calului – sau la coada lui, în cazul de față – este neprețuită.

Dacă vă plac articolele noastre, vă mai așteptăm pe-aici. Fie pentru o poveste interesantă, fie pentru o asigurare RCA online rapidă.

În speranța că va exista o vacanță de vară, vă sugerăm trei gadget-uri ingenioase și utile.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.