Sudând la bustul gol. Cum și-a făcut Louis Cole microbuz Tesla.

Louis Cole este un englez de 37 de ani care locuiește în Venice Beach, California și postează filmulețe pe vlogul său, FunForLouis, care are două milioane de abonați.

În vara lui 2015, Cole și-a cumpărat un Campervan Volkswagen model 1973 și a traversat cu el Statele Unite. A fost una dintre cele mai frumoase veri din viața mea, zice el. Dar bătrâna dubiță i-a făcut multe necazuri pe drum, în special din cauza problemelor frecvente la motor. A încercat să refacă din temelii motorul, chestie care l-a costat 5000 de dolari, dar degeaba. Atunci, inspirat de revoluția verde care domină cultura californiană, a decis să-și transforme tărtăreața într-un vehicul propulsat de tehnologie Tesla.

Povestea acestei transformări care, în ciuda nenumăratelor provocări tehnice, s-a finalizat cu succes, e surprinsă într-un serial postat pe YouTube: My Electric Camper Build.

Evident, Cole nu e nici primul, nici ultimul pământean care convertește o mașină și se filmează făcând asta. Diferența dintre Cole și vloggerii sau bloggerii auto e că aceștia din urmă se pricep la mașini. Pe când Louis habar nu are și ba trebuie să apeleze la alții (ca Jehu Garcia), fie își dă foc la plete fiindcă nu respectă normele de protecție a muncii. Să sudezi la bustul gol îți poate aduce multe fane, dar și o nominalizare la Premiile Darwin.

Povestea lui Louis cel nepriceput ne poate inspira să încercăm și noi astfel de cascadorii tehnice. Dacă el a putut, poate oricine. Mai e însă un detaliu de care trebuie să ținem cont: banii. Ce-a făcut Louis Cole nu e o treabă ieftină. Doar bateriile pentru alimentarea motorului electric, luate la ocazie de pe Ebay, l-au costat 10.000 de dolari. Chiar el recunoaște că de banii cheltuiți cu Camper-ul și-ar fi putut lua o super-mașină nou nouță. Dar n-ar fi fost nici pe departe la fel de haios și de interesant. Sperăm să te amuze și să te învețe câteva lucruri noi.

Dacă vă plac articolele noastre, vă mai așteptăm pe aici. Ca să citiți sau ca să vă faceți o asigurare RCA online în doi timpi și trei mișcări.

În vreme ce la noi încă „se trece pe gepeleu”, în California mașinile vechi primesc motoare electrice și baterii Tesla.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.