Uniqa sistează vânzarea de polițe RCA.

Veștile proaste din industria asigurărilor auto obligatorii continuă după suspendarea activităților City Insurance și după scumpirile galopante ale polițelor. Compania austriacă Uniqa nu mai vinde asigurări RCA începând de luni, 6 decembrie 2021.

Conform comunicatului remis presei și preluat de Agerpres, Uniqa va continua să își onoreze obligațiile față de clienții existenți până la încheierea contractelor de asigurare.

Uniqa nu era un jucător major al pieței RCA, deținând o cotă de doar 0,5%. Dar era unul dintre cei mai solizi. O spun cifrele, care atestă următoarele:

Rată de solvabilitate de 183%, peste rata medie a pieței, de 154%.

Rată de lichiditate de 1,98, aproape dublă față de cerințele impuse la nivelul pieței.

Cea mai mică durată de plată a dosarelor de daună: 2,8 zile per dosar (conform unei statistici a Autorității de Supraveghere Financiară din 2020).

Sistarea distribuției de polițe RCA de către Uniqa survine după ce, pe 24 noiembrie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, retragerea, la cererea companiei, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Odată cu retragerea Uniqa, mai rămân pe piață doar șapte societăți cu RCA în portofoliu: Allianz Țiriac (Austria-România), Asirom VIG (Austria), Euroins (Bulgaria), Generali (Italia), Grawe (Austria), Groupama (Franța), Omniasig (Austria).

Uniqa Asigurări se află, alături de Auto Italia, în centrul unei investigații declanșate de Consiliul Concurenței la finalul lunii noiembrie. Investigația privește posibila încălcare de cele două firme a legislației în domeniul concurenței prin stabilirea tarifelor pentru serviciile de întreținere și reparație a autovehiculelor. În 2018, Consiliul Concurenței a amendat Uniqa cu 2,9 milioane euro.

Și-au rămas doar șapte.

Citește în continuare . . .

Ziua când vom cumpăra Jeep-uri de la ruși nu e foarte departe.

Cât vă bateți voi cu rușii, alții le susțin economia.

Cum și-a reparat Mr. Bean mașina cu 1 milion de euro, bani plătiți de asigurator.

O “boacănă” cum numai Mr. Bean știe să facă. De data asta în numele lui real, (actorul) Rowan Atkinson.

Polița RCA in format electronic a fost declarată, in sfarșit, ca fiind 100% legală.

Dovada incheierii asigurării RCA, in cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, a devenit electronică...

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.