Ți-ai luat casă și mașină? Ține-le departe una de alta.

Posesorii de automobile electrice Chevrolet Bolt ar face bine să își parcheze mașinile afară, la o distanță sigură de casă, pentru a nu risca să ia foc împreună cu întreaga familie. Asta rezultă, conform New York Times, din comunicatul transmis acum câteva zile de General Motors, după ce două Bolt-uri au luat foc luna aceasta.

Recomandarea General Motors survine după ce, în noiembrie 2020, compania a rechemat în service peste 60.000 de modele Bolt în toată lumea (dintre care 51.000 în SUA). Rechemarea a avut ca scop eliminarea riscului ca mașinile să ia foc din cauza unor potențiale probleme la acumulatori atunci când aceștia sunt încărcați aproape de capacitatea maximă.

Soluția găsită de inginerii Chevrolet a fost să reducă la 90% capacitatea de încărcare a bateriilor și, implicit, autonomia de 400 de kilometri a mașinii. Dar, după cum se vede, soluția software nu a dat rezultatele scontate, iar mașinile au continuat să se aprindă chiar și după reprogramare. Astfel că General Motors nu a găsit altă soluție decât să recomande proprietarilor de Bolt să nu parcheze mașina încărcată în garaj.

Mai mult, producătorul recomandă ca Bolt-urile să nu fie lăsate nesupravegheate cât timp se încarcă. Cum o încărcare completă durează vreo 8 ore, rămâne la latitudinea cititorului să găsească o variantă care să împace toate recomandările producătorului.

GM nu este singura companie care s-a confruntat cu astfel de probleme. În martie, 380.000 de automobile Kia au fost rechemate în fabrică pentru risc de incendiu generat de componentele electronice. Iar la începutul anului, Hyundai a demarat înlocuirea acumulatorilor pentru 82.000 de electrice din gama Kona. Și, așa cum arătam recent, Tesla recheamă 285.000 de mașini electrice vândute în China după ce proprietarii s-au plâns că pilotul automat o ia razna.

Dacă-ți plac articolele noastre, mai vino pe aici. Fie ca să te informezi, fie ca să te asiguri RCA online mai repede și mai ușor decât oriunde altundeva.

Un mare producător american recomandă șoferilor să-și țină mașinile electrice cât mai departe de casă.

Citește în continuare . . .

Cea mai așteptată mașină a începutului de deceniu: Ford F-150 Lightning.

O istorie de 73 de ani pe care acum poți s-o bagi în priză.

Citește cum poți primi gratuit o mașină la schimb în urma unui accident auto.

În cazul în care ai avut un accident auto și ești partea păgubită, poți primi, în mod gratuit, o mașină la schimb cât timp a ta este în service.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.