Și tu cânți în mașină? Hai să ne facem cor!

Luminous Voices, un grup coral din Alberta, Canada, a recurs la o metodă ingenioasă de a-și continua repetițiile în ciuda restricțiilor impuse de epidemia COVID19.

Ideea îi aparține profesorului de muzică David Newman care, observând că muzicieni din toată lumea se plâng că nu pot repeta, le-a propus următorul lucru: „Cântați din mașini.”

1

Metoda Newman, dacă-i putem spune așa, e foarte simplă. Cântăreții se adună, motorizați, în parcări goale, se conectează FM la un mixer care agregă toate vocile și le retransmite către radiourile mașinilor și încep repetiția. Astfel, corul poate cânta fără niciun delay sensibil.

Tim Shantz, dirijorul corului Luminous Voices, a fost încântat de soluția lui Newman și a implementat-o cu mare succes.

„Imposibilitatea de a cânta împreună echivalează pentru noi cu lipsa unei părți din suflet”, a declarat el pentru radioul public american. „Trebuia să găsim o cale de a umple acest gol.”

2

Și l-au umplut. Cu mașini și cu muzică live. Corul a mers dincolo de simple repetiții și a organizat și două concerte. Spectatorii au venit cu mașinile, și-au acordat radiourile pe frecvența de emisie a spectacolului iar la final, pe post de aplauze, au claxonat.

Ne putem imagina și reacțiile. Toyota roșie are o voce superbă.” „Subarul gri a falsat un pic la piesa 3”. O nouă stea s-a născut: acest Ford Fiesta cântă mai bine decât Pavarotti!”

Muzicienii nord-americani au găsit o metodă ingenioasă de a continua să repete și să cânte în public pe vremuri de Covid.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.