Polițele RCA emise de City Insurance nu mai sunt valabile începând cu 11 mai 2022.

În urma deciziei Trbunalului București de deschidere a procedurii de faliment pentru City Insurance, polițele RCA emise de către acest asigurator nu mai sunt valabile începând cu data de 11 mai 2022, ora 00:00 (10 mai 2022 este ultima zi de valabilitate).

Dacă aveți o polița RCA la City Insurance care expiră după 10 mai 2022 iată ce puteți face ca să recuperați banii aferenți lunilor rămase neasigurate.

1. Trebuie să denunțati polița RCA la City Insurance, prin trimiterea Cererii de Denunțare completate, pe e-mail la denuntare@cityinsurance.ro. “Cererea de Denunțare” o puteți descărca de AICI.

2. Polița RCA la City Insurance va mai fi valabilă timp de 20 de zile de la data denunțării – puteți încheia oricând o nouă poliță pe RCA.RO, înainte de expirarea celor 20 de zile - pot exista și două polițe valabile în același timp. Atenție însă, data de intrare în vigoare a unei polițe RCA nu poate fi mai mare de 30 de zile de la data în care încheierii contractului.

3. Confirmarea/dovada trimiterii Cererii de Denunțare pe care trebuie s-o primiți de la City Insurance - trebuie trimisă la FGA (Fondul de Garantare a Asiguraților), la adresa cerere.plata@fgaromania.ro, împreună cu “Cererea de Plată privind acordarea restituirii de primă”, cerere pe care o puteți descărca de AICI.  Împreună cu aceste două documente va trebui să trimiteți și:

- Împuternicire / Procură, dacă este cazul;

- Copie act identitate;

- Copie contract / Poliță de asigurare;

4. Dacă nu primiți de la City Insurance în timp util confirmarea primirii Cererii de Denunțare, puteți trimite la FGA dovada (copia mail-ului trimis la City Insurance și Cererea de Denunțare).

5. Suma de recuperat se calculează în luni întregi. Dacă aveți de exemplu o polița pe 12 luni și trebuia să mai fie valabilă 3 luni după data de 10 mai, se împarte valoarea poliței la 12 apoi se înmulțeste cu 3.

Aici puteți descărca Ghidul detaliat ASF privind situația City Insurance.

Pentru alte informații/clarificări iată datele de contact ale autorităților responsabile:

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) – Strada Vasile Lascăr nr.31, sector 2, București, office@fgaromania.ro și telefon: 021 201 10 60, fax: 021 201 10 61

ASF vă stă la dispoziție pentru informații și clarificări la numărul gratuit TELVERDE 0800 825 627(doar pentru clienții din România) și la office@asfromania.ro.

Desigur, dacă vă putem ajuta cu ceva, vă rugăm să ne scrieți la clienti@rca.ro.

 

 

 

 

 

Cum poți să-ți recuperezi banii?

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.