Constatul amiabil pe mobil va putea fi introdus în sfârșit și la noi.

Apărut în urmă cu 56 de ani, constatul amiabil în cazul accidentelor auto fără vătămări corporale, bazat pe asigurarea RCA, ține deja pasul cu tehnologia în multe țări din Uniunea Europeană.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a introdus, în sfârșit, în propunerile de modificare și completare a Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România, posibilitatea ca acesta să poată fi completat printr-o aplicație electronică, la care vor fi „cuplați” toți asiguratorii RCA, online.

Nu știm cât va dura acest lucru – așa cum toate durează mai mult la noi...însă este, după validarea poliței electronice prezentate de pe mobil și renunțarea la cartea verde, un nou pas către normalitatea și modernitate.

constat_amiabil_mobil

E-CONSTAT, cum l-au denumit francezii, este o aplicație pe smartphone, prin care poți completa și trimite automat constatul amiabil chiar de la locul accidentului, asiguratorului în cauză. El este recepționat instant de către acesta - și ai imediat confirmarea de primire.

Așadar aplicația există de 6 ani de zile, poate fi achziționată și de către ASF – sau poate fi creată rapid una similară, ținând cont de dezvoltarea si nivelul domeniului IT la noi.

Revenind la constatul amiabil RCA pe mobil, el a fost introdus în Franța în urmă cu 6 ani, în decembrie 2014. Culmea, de ziua României, pe întâi Decembrie. Poate avem și noi noroc până pe întăi Decembrie 2021, cine știe?

Până atunci, pentru asigurarea RCA online, vă recomandăm cu încredere www.rca.ro, cel mai rapid pe mobil (pe desktop deasemenea). Cea mai modernă platformă pentru asigurări RCA de la noi ➤ E Simplu, e Rapid, e și Smart.

Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să aprobe o aplicație pentru completarea acestuia direct pe mobil.

Citește în continuare . . .

Cele mai simpatice gadget-uri auto pentru 2021.

În speranța că va exista o vacanță de vară, vă sugerăm trei gadget-uri ingenioase și utile.

Sudând la bustul gol. Cum și-a făcut Louis Cole microbuz Tesla.

În vreme ce la noi încă „se trece pe gepeleu”, în California mașinile vechi primesc motoare electrice și baterii Tesla.

Toyota renunțã la motoarele clasice. Sau se preface foarte bine.

Președintele diviziei europene a Toyota face o declarație foarte interesantă.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.