Trei lucruri NOI pe Google Maps. UNU: Consumi mai puțin combustibil.

Google a anunțat recent trei inovații pentru aplicația Google Maps. Toate cele trei inovații se înscriu în curentul la modă al momentului: sustenabilizarea.

Gigantul din California apreciază, conform statisticilor, că mașinile produc circa trei sferturi din dioxidul de carbon emis de întregul sector al transporturilor. Și astfel ajungem la prima inovație: rute cu consum redus.

Pe lângă opțiunile de rutare binecunoscute (cea mai scurtă rută, cea mai rapidă rută), Google Maps oferă acum și posibilitatea de a opta pentru traseul pe care economisești carburant. Care nu este întotdeauna cel mai scurt sau cel mai rapid. Uneori, trei minute în plus la volan pot reduce consumul cu până la 9%. Compania estimează că utilizarea acestei facilități va salva un milion de tone de CO2. Opțiunea este momentan disponibilă doar în SUA, urmând să fie introdusă și pentru Europa în 2022. Să fim cu ochii pe ea.

Nu trebuie să ai motor sub tine ca să folosești Google Maps. Iar acum există o opțiune nouă și pentru bicicliști – navigation lite – care ține cont de faptul că, atunci când ești la ghidon, nu poți scoate telefonul din buzunar la fiecare viraj. Navigation Lite oferă doar informațiile esențiale despre rută: distanța rămasă până la destinație, timpul estimat până la sosire și diferențele de nivel din traseu. Opțiunea va fi disponibilă în următoarele luni pe telefoanele echipate cu sisteme Android și iOS.

A treia noutate anunțată de Google și integrată în Maps vine tot din zona sustenabilizării transportului. Este vorba despre o hartă în timp real a stațiilor de închiriere a scuterelor, bicicletelor și trotinetelor electrice. Google Maps monitorizează și comunică permanent localizarea stațiilor, inclusiv numărul de vehicule disponibile. Pentru moment, opțiunea acoperă 300 de orașe din întreaga lume, dar urmează să se extindă pe măsură ce și stațiile de închiriere vor acoperi tot mai multe centre urbane.

Dedicați sustenabilizării transportului, cei de la Google au introdus noi opțiuni în aplicația Maps.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.