Un vietnamez și mașinile lui uluitoare!

Dacă n-ai auzit încă de Truong Van Dao te înțelegem; nici noi nu auziserăm de el până de curând. Truong este un vietnamez pasionat de dulgherie care, spre deosebire de alți dulgheri vietnamezi – și de alți dulgheri, în general – are aproape o jumătate de milion de abonați pe YouTube.

Dar ce-l face pe Truong Van Dao atât de special? Este vorba despre măiestria sa în a realiza replici din lemn ale unor super-mașini, pentru distracția sa și a băiețelului său. Din dragoste pentru cel mic, Truong născocește soluții ingenioase pentru a construi mașini „de jucărie” care numai jucării nu sunt.

gtorca

Ultima sa ispravă este o replică de Ferrari 250 GTO, un model exclusivist din care s-au produs doar 36 de exemplare. Cum ultimul 250 s-a vândut în 2018 pentru 70 de milioane de dolari, nu-i de mierare că Truong s-a hotărât să-și facă singur unul, chiar dacă o scară mai mică. Întreaga lucrare a durat 70 de zile și a fost documentată în filmulețul de mai jos.

70 Days To Build A Ferrari GTO 250 The Most Expensive Car In The World For My Son - YouTube

„Jucăriile” lui Truong au incitat atâta interes încât colecționarii sunt dispuși să plătească din greu pentru a le achiziționa. De pildă, dacă ai urmărit tot filmulețul cu GTO 250, ai văzut că, la final, Truong primește un SUV Mercedes adevărat în schimbul replicii.

Vietnamezul mai are pe lista de realizări un Lamborghini Sian, un BMW 328, un Bugatti Centodieci, un Mercedes X-Klasse, un Maybach și multe ale replici care, dacă ne întrebați pe noi, au un farmec în plus față de modelele originale. Pentru „începători”, vietnamezul a postat și un tutorial pentru a confecționa din lemn un...iPhone 12.

Truong subliniază faptul că, pentru confecționarea modelelor, nu folosește decât resturi de lemn recuperate din fabrici de mobilă.

Pentru mai multe isprăvi ale lui Truong Van Dao, te invităm să-i vizitezi canalul de YouTube.

Dacă-ți plac articolele noastre, mai vino pe aici. Fie ca să te informezi, fie ca să-ți faci asigurarea RCA online mai repede și mai ușor decât oriunde altundeva.

De ce ai nevoie pentru o super-mașină? Scule, ceva lemn și mult timp la dispoziție.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.