Cum te poate scăpa de probleme clauza de decontare directă RCA

Decontarea directă reprezintă o nouă clauză care poate fi achiziţionată împreună cu poliţa RCA. Aceasta presupune faptul că, după un accident rutier, proprietarul mașinii păgubite are opțiunea de a merge la propriul asigurator RCA pentru a-și recupera prejudiciu, urmând ca asigurătorul său să recupereze suma plătită de la asigurătorul şoferului vinovat.

Clauza de decontare directă poate fi cumpărată odată cu polița RCA, contra unui cost suplimentar. Ea nu limitează însă dreptul șoferului păgubit de a merge direct la asigurătorul vinovatului pentru a-și recupera prejudiciul.

Iată condițiile în care clauza de decontare directă RCA poate fi utilizată: 

• Accidentele auto se produc pe teritoriul României

• Vehiculele implicate în accidentele auto sunt înmatriculate în România

• Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzând vătămările corporale

• Ambele vehicule implicate în accidentul auto au asigurare RCA valabilă la data evenimentului.

În cazul unui accident, vei putea folosi decontarea directă dacă sunt întrunite toate condițiile menționate mai sus, urmând să notifici brokerul sau asigurătorul tău RCA în termen de 5 zile lucrătoare de la data producerii accidentului.

decontare-directa-rca

Pe www.rca.ro puteți vedea costul pentru o asigurare RCA online cu clauză de decontare directă - și îl puteți compara instant cu prețul pentru o asigurare RCA online la tarif RCA standard.

Cu această opțiune, puțin mai scumpă decat tariful standard, propriul asigurator RCA iți poate plăti dauna...

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.