Și românii fac vehicule electrice! ATP Bus a fost testat cu succes.

Când nu se mai aștepta nimeni, România se așează și ea la rând pentru a profita de explozia (la figurat) pieței de vehicule electrice. O companie din Baia Mare, e-UpCity, a testat cu succes prototipul autobuzului electric ATP Bus.

Testele au durat două săptămâni și au fost derulate în colaborare cu regia de transport local din Târgu Mureș, ai cărei reprezentanți s-au declarat mulțumiți.

Fondatorul ATP Group, Mircea Cirţ, a declarat pentru Agerpres că rezultatele testării sunt peste aşteptările companiei şi că acest autobuz electric este un proiect la care se continuă dezvoltarea.

"Acest autobuz este un produs care arată că noi, românii, putem să realizăm lucruri frumoase, să schimbăm cursul lucrurilor şi să ne aliniem altor ţări care caută ca tehnologia să fie în ţara lor şi să găsească soluţii pentru nevoie de azi şi din viitor. Autobuzul se calibrează după necesităţile fiecărui oraş. Producţia unui autobuz durează între 8-12 luni, noi depindem de foarte mulţi furnizori."

ATP-RCA-ONLINE

Autobuzul băimărean nu arată rău deloc și se poate mândri cu o autonomie de 200 de kilometri, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri, pentru un timp de încărcare de 3 până la 5 ore. ATP Bus poate lua la bord între 80 și 95 de pasageri, în funcție de configurație, iar cei care au prins loc în cursele de test spun că autobuzul este foarte confortabil. La bord există conexiune Wi-Fi și prize duble USB în dreptul fiecărui scaun.

Pe cât de frumos este autobuzul, pe atât de frumoasă e și povestea producătorului, care demonstrează cât de important poate fi transferul de tehnologie vestică. ATP Group a început în 1995 ca furnizor local de piese de schimb, afacere pe care a extins-o ulterior la nivel național. În 2008, grupul a devenit dealer și service autorizat pentru camioane și furgonete Mercedes-Benz, adăugându-și apoi în portofoliu mărcile Opel, Mazda, MAN, Suzuki și Ford. În 2019, bazându-se pe experiența acumulată, ATP lansează primul produs propriu, camionul diesel Truster, pentru ca anul acesta să intre pe piața autobuzelor electrice. Le urăm succes și sperăm ca produsele lor să apară pe străzile României nu doar în teste.

Dacă-ți plac articolele noastre, mai vino pe aici. Fie ca să te informezi, fie ca să te asiguri RCA online mai repede și mai ușor decât oriunde altundeva

O companie băimăreană a testat cu succes primul autobuz electric românesc.

Citește în continuare . . .

Sfârșitul unei legende. O mare marcă renunță la motoarele cu ardere internă.

Din 2026 încolo, AUDI nu va mai lansa mașini pe benzină sau motorină.

Pe unde s-o mai zgârii (4). Șoseaua Alpină Grossglockner. Deasupra tuturor.

Cea mai înaltă șosea alpină din Austria e ca o pârtie de schi asfaltată.

Asociația Păgubiților RCA: „RCA-ul îl faci în primul rând pentru familia ta.”

Interviu cu Leonard Petre Munteanu, președintele Asociației Păgubiților RCA (APRCA).

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.