Ce ne enervează pe șoselele patriei. Cititorii RCA.ro își zic ofurile.

Acum câteva zile lansam o întrebare pe pagina noastră de Facebook: ce te face să vrei să-i crăpi capul unui partener de trafic? Firește, vorbeam la modul figurat; nu încurajăm violența nici pe șosele, nici în altă parte.

Răspunsurile nu au întârziat să apară și, trecând printre ele, ne-am dat seama de un lucru: obiceiurile proaste la volan sunt de două feluri. Cele vechi, moștenite din tată-n fiu, care au de-a face strict cu condusul, și cele noi, născute în era digitală din  idila omului modern cu telefonul său deștept.

Ca să n-o mai lungim, vom creiona mai jos o listă a prototipurilor de șofer neglijent, obraznic sau inconștient cu care împărțim minunatele șosele ale patriei. N-o facem ca să arătăm cu degetul pe cineva, ci pentru că fiecare tinde să-și ierte propriile greșeli, neînțelegând cât de mult îi afectează pe ceilalți.

1. Șoferii care depășește prin dreapta o coloană de mașini aflată în așteptare. E una dintre cele mai flagrante dovezi de lipsă de respect pentru „proștii” care stau la coadă civilizat (mulțumim pentru contribuție lui Bob Daniel)

2. Șoferii care fac pe dracu-n patru să te depășească, iar după câteva secunde trag pe dreapta fiindcă au ajuns la destinație. Orice depășire – mai ales în România – e o manevră care presupune un anume nivel de risc. Ce rost are să depășești dacă mai ai 100 de metri și oprești ? (mulțumim, Marina Maria)

3. Șoferii care dau flash-uri isterice într-o zonă cu trafic congestionat. Aceștia, în opinia noastră, au impresia că lumina farurilor poate pulveriza mașinile din față. Au văzut prea multe desene animate (mulțumim, Marian Goia).

4. Șoferii care nu semnalizează schimbarea direcției de mers. Legenda spune că anumite modele de mașini, în special bavareze, ies din fabrică fără semnalizare. Este, așadar, datoria celorlalți șoferi să intuiască schimbările de direcție ale conducătorilor de bavareze (semnalată de Ioan Milea, Simona Sabadus).

5. Șoferii care se află simultan la volan și pe telefonul mobil. Iar când spunem pe telefonul mobil nu le referim la acei inocenți care folosesc mobilul ca să vorbească, ci la cei care, între două ocheade scurte către șosea, își postează selfie-uri pe Instagram. Cu multe filtre. (Tudor Florea)

6. Șoferii care conduc de parcă ar fi singuri pe șosea. Adică cei care merg cu 30 la oră în fruntea unei coloane, întârziind pe toată lumea (30 la oră e, totuși, o viteză de siguranță pentru cei care postează selfie-uri în timp ce conduc.) Nouă, celorlalți, nu ne rămâne decât să le dăm follow până când dă Dumnezeu și trag pe dreapta undeva. (Valentin Sălcudean)

7. Șoferii care n-ar mai lua azi nici 10 puncte la testul pentru permis. Și în special cei care-și dovedesc analfabetismul automobilistic în intersecții. Aceștia pot fi ușor recunoscuți după următoarele două metehne: ori nu dau prioritate cui o are, ori o oferă celor care n-o au, încurcând astfel pe toată lumea.

Dacă-ți plac articolele noastre, mai vino pe aici. Fie ca să te informezi, fie ca să te asiguri RCA online mai repede și mai ușor decât oriunde altundeva.

7 situații care ne deranjează pe toți.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.