Citește cum poți primi gratuit o mașină la schimb în urma unui accident auto.

În cazul în care ai avut un accident auto și ești partea păgubită, poți primi, în mod gratuit, o mașină la schimb cât timp a ta este în service. În acest caz, costurile sunt suportate de asigurarea RCA a celui vinovat.

Legea RCA, care prevede acest lucru precizează și faptul că mașina de înlocuire trebuie să fie similară cu cea pe care o conduceți.

Mașinile de înlocuire pot fi luate doar de la companiile de închirieri auto – cu cât mai multe tipuri de mașini are compania de închirieri cu atât mai bine – ai șanse mai mari să găsești o mașină similară cu a ta.

Iată care este procedura de obținere a mașinii de înlocuire:

1. Dacă ești partea păgubită în urma accidentului, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să completezi constatarea amiabilă sau declarația la poliție. De aici vei obține apoi un aviz de introducere auto în service.

2. Al doilea pas care trebuie urmat este să deschizi dosarul de daună la societatea de asigurari prin care vinovatul are emisa polita RCA și să primești nota de constatare. Reparația trebuie făcută pe RCA-ul vinovatului, nu prin polița ta CASCO, dacă deții una.

3. Te preziniți la un service reparator cu certificatul de înmatriculare (talon), actul de identitate și nota de constatare. Aici, ți se va elibera devizul de reparație și ți se va transmite acceptul dosarului de daună din partea asiguratorului.

4. Cu aceste documente, poți contacta o firmă de închirieri auto, unde va trebui să comunici denumirea service-ului reparator și datele de contact ale consilierului de service.

5. În final, pe baza devizului de reparatie, îți este calculat numărul de zile pentru care primești mașina de schimb, gratuit. Conform legii, 4 ore de manoperă reprezintă 24 de ore de închiriere auto. Iar în momentul în care mașina ta intră în service, primești mașina de înlocuire.

În cazul în care ai avut un accident auto și ești partea păgubită, poți primi, în mod gratuit, o mașină la schimb cât timp a ta este în service.

Citește în continuare . . .

Ți-ai luat casă și mașină? Ține-le departe una de alta.

Un mare producător american recomandă șoferilor să-și țină mașinile electrice cât mai departe de casă.

Care va fi mașina anului 2021?

După un 2020 foarte prost pentru industria auto, germanii și japonezii își dispută trofeul de cea mai bună mașină a lui 2021.

Cei mai mari producători auto refuză să salveze planeta. Dacă află Greta...

Va trebui să mai trăim 10 ani ca să aflăm cine a greșit.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.