2021, cel mai bun an din istorie! Ghici pentru cine.

Rolls-Royce, Bugatti, Bentley, Porsche, BMW și alte mărci de lux au raportat vânzări record anul trecut, transmite Agerpres.

Să începem cu Rolls-Royce. Britanicii deținuți de BMW au vândut 5.586 de mașini Ghost și Cullinan, ambele cu preț de pornire de 300.000 EUR. A fost cel mai bun an din istoria mărcii. Directorul general al RR, Torsten Muller-Otvos, explică de ce:

„Mulți clienți ne-au mărturisit că, grație Covid, au înțeles că ar putea muri mâine și că acum este momentul să se bucure de viață”.

(Dacă frica de moarte îți aduce un Rolls-Royce, vreau și eu două.)

Nici Bentley n-a suferit anul trecut. Marca britanică deținută de VW a vândut aproape 15 mii de mașini. Lamborghini - vreo 8 mii și jumătate. Mai mult ca oricând. Vorbim despre modele de peste 200.000 EUR.

Și pentru Bugatti, 2021 a fost cel mai bun an din istoria companiei. S-au comandat 150 de mașini de 3 milioane de euro bucata. Iată unde duce frica de moarte...

BMW a avut un an superb. Marca germană a vândut 2,2 milioane de mașini, cu o creștere serioasă pe piața chineză. Rivalii de la Mercedes au înregistrat un recul de 5% al vânzărilor, dar pe mărcile premium AMG și Maybach au vândut mai mult ca niciodată.

Electrificarea, la rândul ei, a reușit să se impună și în segmentul mașinilor de lux. Porsche, care a avut un an record cu peste 300.000 de vehicule vândute, înregistrează un fenomen incredibil: modelul electric Porsche Taycan a depășit în vânzări legenda 911.

Concluzia o trage fără echivoc Adolfo Cosentino, președintele Federației Italiene a Concesionarilor auto:

„Peste tot e la fel. După criză, bogații sunt mai bogați, iar săracii sunt mai săraci.”

Noi să fim sănătoși.

Dacă te temi de moarte, specialiștii îți recomandă un Bentley.

Citește în continuare . . .

Trei dintre cele mai stupide inovații auto din istorie.

Uneori, prea multă imaginație strică.

Cea mai frumoasă cursă de mașini din lume, Mille Miglia, începe astăzi

Millie Miglia - cursa de 1000 de mile - a luat "startul" prima dată in 1927. Ediția 2020 pornește azi din Brescia și străbate toată Italia...

Un Emoji comandat vocal, chiar de la volan..

Mojipic este dispozitivul de afișare emoji unic și inteligent care se fixează pe geamul din spate al mașinii.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.