Stellantis și Amazon anunță o alianță stelară.

Liderul european în vânzări auto și liderul mondial în vânzări online au anunțat miercuri demararea unei colaborări cu bătaie lungă.

Stellantis, care deține mărci ca Peugeot, Citroen, Jeep, Fiat, Chrysler sau Opel, va dezvolta împreună cu Amazon automobile și camioane conectate care vor utiliza serverele cloud și sistemul de comandă vocală Alexa ale gigantului american, anunță France Presse preluat de Agerpres.

În cadrul partneriatului, Stellantis va dezvolta software pentru sistemele de infotainment Smart Cockpit, o platformă electronică ce urmează a fi integrată în vehiculele produse de Stellantis începând cu 2024.

Acordul oferă companiei Amazon o prezență mai pregnantă în industria de transport și permite Stellantis să mai reducă din decalajul față de Tesla în domeniul sistemelor de infotainment.

Colaborarea mai are o dimensiune: Amazon va fi primul client pentru noua linie de utilitare electrice care urmează a fi lansate de Stellantis anul viitor. Nu se știe câte bucăți vor fi incluse în acord. Ce știm e că Amazon a anunțat deja o achiziție-monstru de 100.000 de utilitare electrice de la start-up-ul Rivian.

Când doi giganți se pun de acord.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.