Unde am mai văzut filmul ăsta? ASF amendează Euroins cu peste un milion de euro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat zilele trecute două amenzi consistente societății Euroins România. Cele două amenzi, care însumează 5,8 milioane de RON, adică 1,17 milioane EUR, survin după ce ASF a desfășurat o acțiune de control al asiguratorului în perioada mai-octombrie 2021.

În urma sancțiunilor contravenționale suferite, Euroins România se obligă nu doar să plătească amenzile, ci să transmită în două luni

„un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate.”

Este exact aceeași formulare pe care ASF o folosea în iunie 2021 când aplica o amendă de 600.000 EUR societății City Insurance. Câteva luni mai târziu, City se prăbușea. Mai pe românește, Euroins are probleme cu solvabilitatea.

Într-un punct de vedere transmis Hotnews, oficialii Euroins au arătat că problemele incriminate de ASF țin de situații contabile din trecut, care au fost rezolvate, și că societatea a beneficiat de majorări de capital totalizând peste 300 milioane RON, infuzii care au rezolvat toate problemele, semnalate sau nesemnalate de ASF.

Înainte de retragerea licenței City, Euroins ocupa locul al doilea pe piața RCA, cu o cotă de 32%. După momentul septembrie 2021, compania s-a instalat confortabil în fotoliul de lider al pieței și, deși datele nu sunt încă disponibile, e foarte probabil ca Euroins să se ducă rapid spre o cotă de 50% din totalul polițelor RCA încheiate. În acest context, orice problemă a Euroins devine o problemă a tuturor șoferilor din România.

În luna septembrie Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni Euroins pentru 30 milioane EUR. Euroins e deținută de grupul de investiții Eurohold din Bulgaria.

Povestea se repetă. Poate că finalul va fi altfel.

Citește în continuare . . .

Mașini autonome. Când ne vor înlocui computerele la volan?

Tehnologia mașinii autonome promite multe. Să vedem și cât se ține de cuvânt.

Cum au cucerit japonezii America? Greu.

Japonezii domină autoritar clasamentul mărcilor străine vândute în SUA. Dar drumul până aici a fost extrem de greu.

Cresc tarifele RCA pentru unii dintre șoferi.

Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF) a anunțat o schimbare importantă a sistemului bonus malus. Va crește costul asigurării RCA pentru unii dintre șoferi.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.