Unde am mai văzut filmul ăsta? ASF amendează Euroins cu peste un milion de euro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat zilele trecute două amenzi consistente societății Euroins România. Cele două amenzi, care însumează 5,8 milioane de RON, adică 1,17 milioane EUR, survin după ce ASF a desfășurat o acțiune de control al asiguratorului în perioada mai-octombrie 2021.

În urma sancțiunilor contravenționale suferite, Euroins România se obligă nu doar să plătească amenzile, ci să transmită în două luni

„un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate.”

Este exact aceeași formulare pe care ASF o folosea în iunie 2021 când aplica o amendă de 600.000 EUR societății City Insurance. Câteva luni mai târziu, City se prăbușea. Mai pe românește, Euroins are probleme cu solvabilitatea.

Într-un punct de vedere transmis Hotnews, oficialii Euroins au arătat că problemele incriminate de ASF țin de situații contabile din trecut, care au fost rezolvate, și că societatea a beneficiat de majorări de capital totalizând peste 300 milioane RON, infuzii care au rezolvat toate problemele, semnalate sau nesemnalate de ASF.

Înainte de retragerea licenței City, Euroins ocupa locul al doilea pe piața RCA, cu o cotă de 32%. După momentul septembrie 2021, compania s-a instalat confortabil în fotoliul de lider al pieței și, deși datele nu sunt încă disponibile, e foarte probabil ca Euroins să se ducă rapid spre o cotă de 50% din totalul polițelor RCA încheiate. În acest context, orice problemă a Euroins devine o problemă a tuturor șoferilor din România.

În luna septembrie Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni Euroins pentru 30 milioane EUR. Euroins e deținută de grupul de investiții Eurohold din Bulgaria.

Povestea se repetă. Poate că finalul va fi altfel.

Citește în continuare . . .

Cea mai frumoasă cursă de mașini din lume, Mille Miglia, începe astăzi

Millie Miglia - cursa de 1000 de mile - a luat "startul" prima dată in 1927. Ediția 2020 pornește azi din Brescia și străbate toată Italia...

Frumoase și iuți! Șase românce de aur în sporturile cu motor.

Raliuri, enduro, karting, fetele se impun în orice circuit.

Trei lucruri NOI pe Google Maps. UNU: Consumi mai puțin combustibil.

Dedicați sustenabilizării transportului, cei de la Google au introdus noi opțiuni în aplicația Maps.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.