Cum să te zgârii negreșit! Ghid de foarte proaste maniere pentru turiști.

Până acum ți-am recomandat câteva locuri și trasee frumoase pentru care merită să-ți zgârii nițel mașina. Astăzi, profitând de venirea vacanței de vară, îți oferim niște idei din care să ieși tu însuți zgâriat. Aplică ponturile de mai jos în călătoriile tale și îți garantăm că vei petrece măcar o oră în service-ul pentru oameni (cunoscut și sub numele de spital)

În BULGARIA

Dacă te afli în Cadrilater – ceea ce e foarte probabil – plânge-te cu voce tare că s-a umplut de bulgari pe-aici. Indiferent dacă te înțelegi cu ospătarii în engleză sau în română, adaugă sufixul -ta/tă la substantive. Cât costă-tă? I would like a beer-ata. Aplică aceeași metodă chiar dacă o rupi nițel pe bulgară: zacuscă-tă-tă. Întreabă dacă plantele acelea cu flori mov asemănătoare cu lavanda sunt celebrele plantații de castraveți pentru care e cunoscută Bulgaria în lume. Intră în vorbă cu grupuri de bărbați și zi-le că l-ai admirat pe Hristo Stoicikov, unul dintre cei mai buni portari din istorie.

În TURCIA

În fiecare dimineață salută personalul hotelului cu tradiționalul kalimera! Prezintă-te ca Ștefan și menționează și faptul că ești un domn din Moldova. Consultă meniul cu multă atenție, apoi întreabă ospătarii dacă servesc shaorma specială cu carne de porc și sos de vin.

În GRECIA

La micul dejun, cere un turkish coffee. La fiecare desert solicită turkish delight pentru că greek delight ți se pare de rahat. Adu vorba din senin despre Alexandru Macedon și nu uita să amintești că ai trecut prin Macedonia, țara sa de baștină, pe drumul spre Grecia. Interesează-te dacă bancomatele au bani, dacă țara și-a plătit datoriile și dacă mai sunt la putere comuniștii. Întreabă-i de ce scriu cu litere rusești.

În FRANȚA

Oprește oameni pe stradă la întâmplare și întreabă-i dacă sunt francezi. Dacă răspund afirmativ, insistă: dar părinții și bunicii de unde sunt de fel? La restaurant, amestecă vinul cu apă minerală, cu cola sau Red Bull. Dacă ospătarul face fețe-fețe, zi-i că un francez adevărat ar înțelege. Când intri într-un loc aglomerat, fă-ți simțită prezența ur(l)ându-le celor prezenți tradiționalul Allah Akhbar!

În CROAȚIA

Laudă litoralul croat, dar menționează oftând faptul că la sârbi e totul mult, mult mai civilizat.

În SERBIA

Laudă frumusețea țării, neuitând să-i căinezi pe sârbi că nu mai au ieșire la mare.

În MUNTENEGRU

Dacă te întreabă un localnic de ce ai ales Muntenegrul pentru vacanța de vară, răspunde-i că ai ieșit prea devreme de pe autostrada spre Croația.

În ITALIA

Poartă șosete la sandale. Cere pâine la paste și ketch-up la pizza. Dacă nu primești, scoate-le pe ale tale din rucsac. Dacă ai un rucsac Louis Viddon, e cu atât mai bine. Intră într-un magazin și, fără să zici nimic, adresează-te vânzătoarei doar cu gesturi italienești. Le știi tu. Alea trei. Apoi întreab-o: capisci? La Genova, întreabă cum se ajunge la Palatul Dogilor. La Florența, cere direcții către Luvru. La Torino, spune doar că ești român.

Cum să faci să-ți iei bătaie în vacanța de vară.

Citește în continuare . . .

Cum au cucerit japonezii America? Greu.

Japonezii domină autoritar clasamentul mărcilor străine vândute în SUA. Dar drumul până aici a fost extrem de greu.

Sudând la bustul gol. Cum și-a făcut Louis Cole microbuz Tesla.

În vreme ce la noi încă „se trece pe gepeleu”, în California mașinile vechi primesc motoare electrice și baterii Tesla.

După aproape 5 luni de prețuri exorbitante, ASF propune plafonarea tarifelor RCA.

Mult discutata plafonare a tarifelor RCA pare să prindă din nou aripi.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.