Cele mai trăznite tipuri de asigurare de pe lume

Fiecare cetățean al planetei se confruntă cu anumite riscuri, iar companiile de asigurări încearcă să acopere situațiile care, statistic vorbind, au mai multe șanse (sau neșanse) să se petreacă. Inundații, cutremure, boli sau banale accidente auto. Și dacă pentru problemele de rând, ca accidentele rutiere, există asigurarea obligatorie RCA, e interesant să vedem ce asigurări neobligatorii le-au trăznit unora prin cap.

Fiindcă există pe planeta noastră și cetățeni care se tem de alte lucruri decât noi. Lucruri ieșite din comun, extrem de improbabile sau imaginare, ba chiar fantasmagorice. Sigur, e dreptul fiecăruia să aibă piticii săi. Dar lucrurile devin amuzante atunci când firmele de asigurări iau aceste riscuri în serios și dezvoltă produse de asigurare contra lor. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite tipuri de asigurare din lume.

 

Asigurarea pentru mai mulți copii decât așteptai.

Creșterea unui copil e din ce în ce mai scumpă și mai solicitantă pe măsură ce nevoile copiilor moderni sunt tot mai sofisticate. Dacă aștepți un copil, ești cât de cât pregătit pentru toate cheltuielile care urmează. Dar dacă în loc de un copil ți se nasc doi, trei sau mai mulți? De unde bani pentru atâtea scutece și atâta lapte praf? De la asigurare. În străinătate, există o poliță care acoperă „nefericitul” eveniment când o femeie naște mai mulți copii decât planificase. Despăgubirea nu e foarte mare (pe la 3-4000 de euro), dar acoperi măcar un pătuț în plus și un cărucior dublu.

 

Asigurarea de mireasă

Nu e ce vă gândiți: o asigurare de furt al miresei în mijlocul nunții. E o asigurare de răzgândeală. Dacă unul dintre miri se sucește înainte de cununie și nu mai vrea să-și lege viața de celălalt mire, există o asigurare care acoperă costurile aferente anulării nunții. Există și o altă poliță, mai cu picioarele pe pământ, pentru cazul în care nunta se amână/anulează din motive obiective: furtună, cutremur, incendiu etc. Dar asta nu va aduce mireasa înapoi. Doar o navetă de bere poate face așa ceva. Și doar în România.

 

Asigurarea pentru câștig la loterie

O să vă întrebați: dacă câștig la loterie, ce-mi mai trebuie asigurare? Întrebarea e cât se poate de corectă, doar că asigurarea cu pricina nu e pentru câștigătorul la loterie, ci pentru firma care l-a angajat. Întrucât e destul de probabil ca un câștigător să nu mai vină la muncă a doua zi după ce-a încasat cecul cel mare, asiguratorii îi acoperă angajatorului acestuia costurile recrutării și pregătirii unui alt meseriaș. Ce probleme au unii...

 

Asigurarea pentru lovituri norocoase

Din aceeași categorie – a asigurărilor pentru evenimente pozitive – vine și cea despre care vom vorbi în continuare. Dacă ați jucat vreodată golf (după ce, inițial, ați câștigat la loterie), știți că e nevoie de 3, 4, 5 sau mai multe lovituri ca să băgați bila în gaură. Există însă și cazuri rarissime – și extrem de norocoase – în care jucătorul nimerește gaura din prima lovitură. În acest caz, conform tradiției, el trebuie să dea o petrecere-monstru pentru ceilalți golferi. Și cum mâncarea și băutura la un club de golf nu sunt ieftine deloc, nota de plată poate fi acoperită printr-o asigurare dinainte încheiată. Există câteva firme care asigură astfel de evenimente. Unde? În Elveția, evident.

 

Asigurarea în caz de proteste de stradă

Turiștii tind să ocolească Thailanda ori de câte ori la Bangkok sau în alte orașe din regat au loc proteste de stradă care de obicei se lasă cu ciocniri violente. Ca să rezolve problema – sau mai degrabă ca să dea bine la public – guvernul thailandez oferă o asigurare gratuită tuturor turiștilor răniți în timpul ciocnirilor stradale. Despăgubirile merg până la 10.000 de dolari. E prețul cu care vă puteți cumpăra un cap nou de la Piața Plutitoare.

 

Asigurarea contra nucilor de cocos

Aici, statisticile se cam contrazic. Unele spun că, în fiecare an, 150 de oameni sunt uciși de nucile de cocos căzute din copaci. Altele numără anual doar două cazuri fatale, restul fiind simple răniri, mai mult sau mai puțin grave. Dar better safe then sorry. Exită asigurări de călătorie care să acopere taman astfel de evenimente puțin probabile. Dar, dacă aveți de gând să vizitați una din zecile de țări în care aceste obiecte grele și păroase obișnuiesc să cadă, vă este suficientă o asigurare clasică de călătorie. Și ceva atenție la unde vă puneți prosopul de plajă.

 

Asigurarea pentru părți ale corpului

E deja notoriu fundul lui J. Lo, asigurat pentru 27 de milioane de dolari. Dar există și alte vedete care și-au asigurat părți ale corpului fără de care și-ar pierde obiectul muncii. Fotomodelul Heidi Klum și-a asigurat picioarele pentru 2 milioane de dolari. Chitaristul trupei Rolling Stones, matusalemicul Keith Richards, a ales să-și asigure degetul mijlociu pentru 1,6 milioane de dolari (de ce tocmai pe acela, vă lăsăm pe voi să vă gândiți). Cântărețul Tom Jones și-a asigurat părul de pe piept pentru 7 milioane, iar criticul culinar Egon Ronay va primi aproape 400.000 USD dacă-și pierde sensibilitatea papilelor gustative. N-am investigat și lumea filmelor pentru adulți, că cine știe ce polițe mai găseam și pe-acolo.

 

Asigurarea anti-fantome și anti-extratereștri

Om prevăzător, proprietarul unui hotel britanic a încheiat o asigurare de un milion de lire pentru eventualitatea în care fantomele vor ucide sau răni pe cineva din incintă. Se știe doar că la englezi fantomele sunt multe și rele. Există și companii care vă asigură contra răpirilor de către extratereștrii. De pildă, Lloyds a emis 20.000 de astfel de polițe din care se pare că s-au și plătit câteva. Ca să beneficiați de despăgubire, trebuie să îndepliniți două condiții: să treceți testul poligraf (detectorul de minciuni) și să aveți un martor. Eventual unul verde și cu capul mare.

Cu cât omul o duce mai bine, cu atât fricile lui devin mai sofisticate. Sau de-a dreptul ridicole. Hai să aflăm ce-și mai asigură oamenii pe lumea asta.

Citește în continuare . . .

Polița RCA in format electronic a fost declarată, in sfarșit, ca fiind 100% legală.

Dovada incheierii asigurării RCA, in cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, a devenit electronică...

RCA în vederea înmatriculării în 2023

Documentele necesare pentru asigurarea RCA în vederea înmatriculării, durata, valabilitatea și costul acesteia.

Mașini electrice de când Elon Musk era copil (sau nu era deloc)

Imaginea de astăzi a automobilului electric este legată indisolubil de compania Tesla și de președintele ei, Elon Musk. Dar visul mașinii electrice este mult, mult mai vechi..

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.