Află totul despre RCA Online

Asigurarea obligatorie RCA – răspundere civilă auto - se încheie la înscrierea în circulație a vehiculului . Prin această asigurare se asigură terții prejudiciați din cauza unui accident auto produs din vina asiguratului, compania de asigurări urmând a plăti pentru daunele materiale şi/sau decesul ori vătămările corporale, inclusiv daunele morale rezultate în urma accidentului.

 

Încheierea asigurării RCA Online

RCA se poate încheia online, rapid, oriunde te-ai afla, de pe telefonul mobil, tabletă, laptop sau computer. Trebuie doar să ai conexiune internet.

 

Pe ce perioadă se poate încheia polița RCA?

Polița, asigurarea RCA se poate încheia o perioadă cuprinsă între 1 și 12 luni. Există varianta standard de RCA și varianta RCA cu decontare directă, puțin mai scumpă, la care îți poți recupera banii pentru daune direct de la asiguratorul tău.

 

Cu cât timp înainte pot încheia o asigurare RCA?

Contractul, achiziționarea asigurării, a poliței RCA, se poate încheia cu 60 de zile înainte de începerea valabilității asigurării RCA, de intrare a acesteia în vigoare.

 

Ce documente sunt necesare pentru obținerea RCA Online?

Pentru completarea datelor necesare în vederea obținerii ofertelor de preț RCA din partea asiguratorilor trebuie să ai la îndemână trei tipuri de documente/informații

1. Talonul mașinii (al vehiculului)

2. Cartea de identitate a proprietarului vehiculului sau în cazul persoanelor juridice    codul unic de înregistrare fiscală – CUI.

3. Permisul de conducere auto.

 

Care sunt pașii de urmat ca să fac o asigurare RCA Online?

Accesează RCA.RO și vei urma pașii următori, simplu și rapid:

1. Introdu numărul de înmatriculare al vehiculului.

2. Selectează tipul vehiculului – autoturism, motocicletă, autoutilitară, etc.

3. Introdu seria de șasiu a vehiculului – pe baza acesteia, din baza de date DRPCIV noi vom competa toate datele tehnice ale mașinii tale.

4. Apoi este nevoie doar de CNP sau CUI pentru persoane juridice.

5. Ți se vor afișa toate ofertele de preț RCA ale asiguratorilor, de la 1 lună la 12 luni, cu decontare directă și fără.

6. Dai click și alegi oferta de preț care îți convine, apoi introduci e-mail-ul și adresa de livare (dacă vrei și polița RCA în variantă fizică).

7. Plătești online și primești instant pe e-mail polița RCA.

 

Cât durează să fac un RCA Online?

Pe RCA.RO, cea mai modernă platformă pentru asigurările RCA, în mai puțin de 60 de secunde ți se afișează toate ofertele de preț. Alegi, plătești online și primești imediat polița RCA pe e-mail. Este cel mai rapid calculator RCA online, atât pe mobil cât și pe desktop.

 

Care sunt avantajele RCA Online?

Principalul avantaj este ca poți compara rapid, personal, ofertele de preț ale tuturor asiguratorilor RCA. Unii brokeri îți pot recomanda doar asiguratorii preferați de ei, care nu întotdeauna au cel mai mic preț.

Nu trebuie să te deplasezi, poți să faci RCA online de acasă, de la birou, chiar și din mașină dacă nu conduci. Confort și economie de timp. Plus ușurință și simplitate – în mai puțin de 60 de secunde vezi toate tarifele RCA.

În plus, pe RCA.RO beneficiezi de alte avantaje importante dacă îți faci RCA Online – în afară de alertele gratuite de expirare pentru asigurarea RCA pe e-mail și pe SMS. Primești și alerte pentru expirarea ITP și a Rovinietei. Iar un avantaj special este acela că nu trebuie să te mai temi niciodată că nu-ți găsești polița RCA (că ai pierdut polița RCA) în cazul unui control al Poliței, de exemplu. O poți downloada instant, oricând, din contul tău MyRCA Online, deschis automat pe RCA.RO. Simplu, Rapid, Smart.

 

Ce factori influențează costul unui asigurări RCA?

În primul rând costul unei asigurări RCA este influențat de clasa de bonus-malus în care te încadrezi. Dacă ai clasa maximă de bonus, B8, vei primi cea mai mare reducere, de 50% față de tariful standard, de la clasa B0. Iar la malus lucrurile stau invers – la M8 vei plăti 180%.

Alți factori importanți de care asiguratorii țin cont când calculează tariful RCA sunt mărimea motorului, CMC / puterea mașinii, localitatea de domiciliu a proprietarului vehiculului, vârsta proprietarului (cei tineri au costuri mai mari), data eliberării permisulul de conducere, iar unii dintre asiguratori iau în calcul și vechimea mașinii.

 

Este valabilă o polița RCA electronică după ce am făcut asigurare online?

Conform legii, dovada încheierii contractului RCA, polița RCA poate fi prezentată și electronic, nu mai este obligatorie varianta tipărită. Polița RCA electronică este așadar perfect valabilă.

 

Ce trebuie verific, la ce să fiu atent cand aleg, închei o asigurare RCA online?

În primul rând trebuie să comparați prețurile pentru diferite intervale de timp. Pentru perioadele de 1-5 luni prețurile sunt extrem de mari. Cele mai avantajose ca preț sunt asigurarile RCA pe 6 și pe 12 luni de zile.

În al doilea rând trebuie să verificați la ofertele afișate clasa de bonus-malus pentru care a fost făcută oferta și dacă aceasta corespunde cu clasa în care vă încadrați.

Nu în ultimul rând, când doriți să mergeți cu mașina în tări care nu fac parte din Uniunea Europeană, verificați la “info” în ofertă lista de țări în care asigurarea auto RCA în cauză este valabilă.

Vezi avantajele achiziționării unei asigurări RCA online, documentele necesare și pașii de urmat.

Citește în continuare . . .

Supermodele auto (6). Kaiser-Darrin: „Cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată.”

Această mașină e dovada că nevasta are întotdeauna dreptate.

Contractul, polița RCA se va putea încheia cu 60 de zile înainte de începerea valabilității asigurării RCA

Termenul anterior maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA era de 30 de zile.

Cum să te zgârii negreșit! Ghid de foarte proaste maniere pentru turiști.

Cum să faci să-ți iei bătaie în vacanța de vară.

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.