Contractul, polița RCA se va putea încheia cu 60 de zile înainte de începerea valabilității asigurării RCA

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care se prelungește perioada care poate trece de la data încheierii unui contract de asigurare RCA până la intrarea în vigoare a acestuia. Este vorba despre modificarea prevederilor art. 13 alin. (12) din Norma nr. 20/20171.

Concret, dacă înainte puteai să-ți faci o poliță RCA doar cu maxim 30 de zile înainte de intrarea acesteia în vigoare, acum termenul s-a dublat la 60 de zile.

Ce avantaj ar putea avea șoferii ca urmare a acestei modificări?

Ei bine, ținând cont că pe 11 octombrie se încheie plafonarea prețului pentru asigurarea obligatorie auto RCA asta înseamnă că cei cărora le expiră polițele RCA până pe data de 11 decembrie iși vor putea reînnoi polițele în avans, vor putea face rapid RCA online la actualele prețuri considerate plafonate.

Conform așteptărilor de pe piață, odată cu închierea plafonării prețului RCA se așteaptă creșteri chiar cu 50% a tarifelor pentru asigurarea auto obligatorie, firmele de asigurare dorind să-și refacă profiturile după o perioadă de stagnare – chiar dacă plafonarea nu avut un rol important în oferirea unor prețuri decente pentru asigurarea RCA, care se mențin în continuare la un nivel ridicat.

Asta și în urma falimentului Euroins care a urmat exploziei de prețuri care a avut loc după falimentul City Insurance.

Iar în acest moment mai sunt încă 1,8 milioane de contracte RCA Euroins care urmează să expire, adică în jur de 17% din parcul auto din România.

Termenul anterior maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA era de 30 de zile.

Citește în continuare . . .

Cel mai mic preț

în 60 de secunde.